Україна посідає гідне місце серед провідних країн світу, що мають потужний комплекс ракето- та авіабудування, - Турчинов
п’ятниця, 12 квітня 2019, 09:15

Вітання Секретаря Ради національної безпеки і оборони України з нагоди Дня працівників ракетно-космічної галузі та Всесвітнього дня авіації і космонавтики

Щиро вітаю працівників ракетно-космічної галузі України з професійним святом!

Космічна галузь - величезний каталізатор сучасної науки і техніки, що стає одним з головних рушіїв світового науково-технічного прогресу. Вона стимулює розвиток ряду суміжних галузей - електроніки, матеріалознавства, машинобудування, обчислювальної техніки, енергетики тощо.

Завдяки щоденній роботі наших вчених, конструкторів та виробничників Україна посідає гідне місце поруч з провідними країнами світу, маючи потужний комплекс ракето- та авіабудування.

У минулому році за участю України були здійснені успішні пуски ракетоносіїв "Антарес" - спільний проект із США, та ракетоносіїв "Вега" за програмою Європейського космічного агентства (ESA).

У сфері космонавтики наша держава активно співпрацює з 30 країнами світу. Нещодавно підписано угоду з Європейським космічним агентством за програмою дистанційного зондування Землі з космосу "Copernicus" з метою подальшого використання отриманих даних і космічних технологій для протидії кризовим викликам та вирішення завдань в економічній, безпековій, науковій та інших сферах життєдіяльності. Космічні технології та інформаційні системи впроваджуються у сферу національної безпеки та оборони.

Провідні підприємства оборонної промисловості беруть активну участь у реалізації вітчизняної ракетної програми, зокрема, створенні сучасних ракетних комплексів, ракет та їх комплектувальних виробів задля підвищення спроможностей Збройних Сил України та створення потужного ракетного щита нашої держави. Українські військово-транспортні літаки визнані одними з найкращих в світі.

Шановні друзі, щиро вітаю вас зі святом, бажаю міцного здоров’я, добробуту, творчих успіхів і нових досягнень в інтересах національної безпеки і оборони України!

Нехай Бог береже вас, ваші родини та нашу Україну!

Зі святом!

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua