Андрій Тетерук: Україна посилює свої позиції у світі, тиснути на нашу державу вже не вийде (відео)
вівторок, 10 жовтня 2017, 12:24

Ухваленням закону щодо реінтеграції тимчасово окупованих територій до складу України парламент посилить військовою складовою позиції українських дипломатів у переговорах щодо відновлення територіальної цілісності нашої держави.

Про це заявив перший заступник керівника фракції «Народний фронт», член Комітету ВР з питань національної безпеки та оборони Андрій Тетерук в ефірі одного з телеканалів.

Він зазначив, що на сьогодні головним шляхом відновлення територіальної цілісності України та повернення тимчасово окупованих територій є політико-дипломатичний шлях.

«Ми працюємо над тим, аби наблизити повернення наших окупованих територій, анексованого Криму назад під юрисдикцію української влади. Те, що ми робимо, - це посилюємо нашу дипломатію військовою складовою для того, щоб вони були впевнені, що на Україну тиснути як у 2014-му році вже не вийде. Ми робимо все можливе для того, щоб разом з нашими союзниками мати непохитну позицію по поверненню наших територій», - підкреслив народний депутат.

Андрій Тетерук також наголосив, що українська влада має чітку позицію щодо невідворотності відповідальності Російської Федерації за всі ті міжнародні злочини, які вона здійснила, в тому числі на території України.

«Ми маємо абсолютну чітку позицію, що Росія має відповідати в юридичній площині за всі ті злочини, за всі ті вбивства, за руйнування інфраструктури Донецької і Луганської областей, за те, що вони перетворили курортну зону Криму в мілітарну базу», - заявив перший заступник керівника фракції «Народний фронт».

У той же час, на думку політика, навіть у разі засудження українським чи міжнародним законодавством російських громадян, які вчинили злочини, чи інших злочинних осіб, які переховуються на території РФ, російська влада все одно не буде їх видавати для здійснення правосуддя. Однак, у такому разі, за словами Тетерука, Росія буде юридично вважатися державою, яка покриває злочинців та терористів.

Народний депутат нагадав, що сьогоднішні санкції проти Російської Федерації введені не лише через анексію українського Криму та окупацію Сходу Україну, а і через порушення Росією міжнародного права загалом. Отже, за його словами, у майбутньому Російську Федерацію судитимуть не лише за агресію проти України, але й за збитий малайзійський літак МН-17, за літак з польським істеблішментом, який розбився на території Росії, за вбивства, викрадення та катування людей, утиски та переслідування корінних народів, перш за все кримських татар, та багато інших злочинів.

«Те, що вони зараз утримують у заручниках військовослужбовців, політичних діячів України, -  це все теж порушення міжнародного права. І за це прийдеться відповідати. Набуде такої ваги в певний момент ситуація, коли почнеться ефект доміно – руйнівні процеси саме для російської влади, і вони будуть змушені відповідати. Всі диктатори, яких ми бачили останні 20 років, вони майже всі відповіли за тисячі вбивств та злочини, які вони робили. Тому Путін буде наступним», - резюмував Андрій Тетерук.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua