Україна продовжує бути надійним інвестиційним партнером, - Наталія Кацер-Бучковська
п’ятниця, 10 березня 2017, 18:58

Не дивлячись на існуючі безпекові проблеми Україна продовжує бути надійним інвестиційним партнером, а найбільш привабливими напрямками для інвестицій на сьогодні є диверсифікація ресурсів енергії, енергетична інфраструктура, підвищення внутрішнього видобутку газу, відновлювальна енергетика тощо.

Про це заявила член Комітету ВР з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки, представник фракції «Народний фронт» Наталія Кацер-Бучковська під час конференції
Invest & Trade in Ukraine’17
, що відбулася у м. Х’юстон (США) паралельно з міжнародною енергетичною конференцією IHS CERAWeek 2017.

«У нас є велика кількість напрямків для інвестицій: диверсифікація ресурсів енергії, енергетична інфраструктура, підвищення внутрішнього видобутку газу, енергоефективність, відновлювальна енергетика», - заявила Наталія Кацер-Бучковська під час свого виступу.

Вона також озвучила дані Світового банку, згідно з якими зростання валового внутрішнього продукту України прогнозується на рівні 2 % у 2017 році та  3 % в 2018-2019 роках.

«За результатами дослідження Організації економічного співробітництва та розвитку щодо інвестиційної привабливості України, наша країна досягла значний прогрес в покращенні інвестиційної політики. Станом на сьогодні Україна має понад 70 підписаних інвестиційних договорів та умов особливостей інвестування, визначених в угодах про вільну торгівлю», - наголосила Наталія Кацер-Бучковська.

Більше того, за інформацією парламентаря, «доля прямих іноземних інвестицій в 2016 році зросла на 17.1% порівняно з 2015 роком і становила $ 4.4 млрд».

«Не дивлячись на існуючі безпекові проблеми Україна продовжує бути надійним інвестиційним партнером. У рейтингу Світового банку Doing Business за 2017 рік Україна посіла 80-те місце, що є на три позиції кращим показником, ніж в минулому році, та на 57 позицій вище, ніж у 2013 році», - наголосила парламентар.

Причиною вище зазначених результатів, на переконання народного депутата, є «прийняття Верховною Радою сотні позитивних законів, зокрема і в енергетичній галузі, які допомогли нашій країні створити сприятливий бізнес-клімат відповідно до умов, передбачених угодою про асоціацію України з ЄС».

На її думку, сьогодні найбільш привабливим для інвестицій є енергетичний сектор.  Наприклад, газовий сектор України має значні інвестиційні можливості, особливо в частині видобування.

«Разом з Юзівським та Олеським газовими родовищами, потенційно привабливими для видобування в рамках Угод про розподіл продукції є також Шебелинське, Тимофіївське, Яблунівське, Котелевське й Кобзевське газові родовища», - зазначила вона.

Крім того, як наголосила представник фракції «Народний фронт», так само потенційно привабливими для інвестування є відновлювальна енергетика та енергоефективність.

«Багатообіцяючими інвестиційними проектами можуть бути такі: будівництво сучасного парку сонячних електростанцій на території зруйнованої і забрудненої Чорнобильської АЕС; сміттєпереробні та сміттєспалювальні заводи, а також будівництво установок з відбору газу, який утворюється на сміттєзвалищах; будівництво вітро- та геліопарків; будівництво електростанцій на біопаливі», - підсумувала Наталія Кацер-Бучковська.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua