Україна пройшла точку неповернення на шляху до євроінтеграції, - Леонід Ємець (відео)
середа, 31 травня 2017, 12:28

Ратифікація Верхньою палатою парламенту Нідерландів Угоди про асоціацію Україна-ЄС означає, що наша держава пройшла точку неповернення на шляху до євроінтеграції.

Про це заявив представник фракції «Народний фронт», член Постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи Леонід Ємець в ефірі одного з телеканалів, коментуючи відповідне рішення Нідерландів.

Він зауважив, що безвізовий режим з ЄС, який Україна нещодавно отримала, також є «одним з критеріїв руху до євроасоціації». Народний депутат нагадав, що Верховна Рада та Уряд України виконали всі 144 пункти, які були обов’язковими для отримання «безвізу».

«Без цього (виконання пунктів. – Ред.) ніякого «безвізу» для нашої країни не було б, як і, власне, - рішення Нідерландів по ратифікації євроасоціації», - наголосив він.

Леонід Ємець при цьому нагадав про референдум у Нідерландах, згідно з рішенням якого голландці «висловилися проти асоціації з Україною», що, на його думку, є наслідком впливу російської пропаганди в ЄС.

«Той референдум був маніпуляцією Росії, впливом Росії. І дуже багато тут всередині і політиків, і рушіїв цього процесу, з одного боку, втратили оптимізм, а противники, навпаки, якраз цього оптимізму набули, бо вони відчували, що є шанси повернути Україну до російського шляху», - зауважив депутат.

"На сьогодні я бачу, що незворотну точку на шляху до євроінтеграції ми вже пройшли, а щоб жити як європейці нам ще багато треба попрацювати», - резюмував представник фракції «Народний фронт».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua