Україна стикнулася з безпрецедентними викликами в енергетичній сфері, - Наталія Кацер-Бучковська
вівторок, 15 грудня 2015, 20:01

Україна стикнулася з безпрецедентними викликами і загрозами, які посилюються і  продукуються енергетичними інструментами гібридної війни, яку розв’язала проти нашої держави Російська Федерація.

Про це заявила народний депутат фракції "Народний фронт", член Комітету Верховної Ради з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Наталія Кацер-Бучковська під час установчого засідання Міжпарламентського пленуму Енергетичного співтовариства, яке відбулося у понеділок у Відні.

Народний депутат подякувала Енергетичному співтовариству за підтримку і практичну допомогу. Як представник України, вона проінформувала європейських колег про поточний процес законодавчого реформування енергетичних ринків України.

"Верховна Рада України прийняла закон "Про ринок природного газу", Уряд ухвалив низку підзаконних нормативно-правових актів на шляху реформування ринку газу. На черзі - реформування НАК "Нафтогаз України", - наголосила Кацер-Бучковська.

Крім того, під час засідання народний депутат обговорила проблему забезпечення енергетичної безпеки України та регіону в контексті загроз неоголошеної гібридної війни, розв’язаної проти нашої держави Росією.

"Україні в короткостроковій перспективі необхідно диверсифікувати джерела енергії, шукати нові ринки для купівлі вугілля, поставок газу. Тоді як довгострокова стратегія України має бути сфокусована на збільшенні виробництва власних енергоресурсів, зокрема, за рахунок розвитку відновлювальних джерел енергії", – впевнена Наталія Кацер-Бучковська.

На її думку, одним з ключових в процесі реформування енергетичного комплексу України є законопроект "Про ринок електричної енергії України". Цей проект закону матиме визначальний  вплив на подальший розвиток національного сектору відновлюваної електроенергетики. Зокрема, як зазначила Кацер-Бучковська, Україна повинна знайти найбільш ефективні моделі стимулювання "зеленої" енергетики заради розвитку галузі, з одного боку, та забезпечення конкурентного середовища на ринку - з іншого.  

В цілому, як наголосила Наталія Кацер-Бучковська, участь представників України в установчому засіданні Міжпарламентського пленуму Енергетичного Співтовариства є важливим елементом енергетичної дипломатії країни, яка знаходиться в умовах збройного конфлікту з одним із ключових гравців глобального енергетичного ринку.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua