Україна та Іран домовились про запуск тестового потягу, - Володимир Омелян
четвер, 20 квітня 2017, 11:46

Україна та Іран домовились про запуск тестового потягу з метою транспортування сільськогосподарської продукції, в першу чергу - українських зернових. Маршрут проляже територією Грузії та Азербайджану.

Про це заявив міністр інфраструктури, представник партії «Народний фронт» Володимир Омелян після зустрічі з іранською делегацією у складі Надзвичайного і Повноважного Посла Ісламської Республіки Іран в Україні пана Мохаммада Бехешті-Монфареда, директора-розпорядника Організації вільної торгово-промислової зони «Анзалі та Порт Ісламської Республіки Іран на Каспійському морі» Рези Масрура та представників ділових кіл Ірану.

Володимир Омелян наголосив, що тестовий потяг сполученням Україна - Іран може піти вже влітку 2017 року.

«Це надзвичайно перспективний напрямок співпраці для обох країн. Україна має розробляти нові міжнародні транспортні коридори з тим, аби стати надійним транзитним мостом між країнами Європи, Азії та Сходу», - зазначив він.

Міністр також закликав іранську сторону розглянути можливість транспортування іранської нафти до України і перспективи будівництва нафтопереробного заводу на території нашої держави.

Крім того, сторони також обговорили співробітництво у галузі морського та автомобільного транспорту, окремо зупинились на питаннях посилення взаємодії в авіаційній сфері.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua