Україна вийшла на фінішну пряму шляху до "безвізу" з ЄС, який розпочав Уряд Яценюка, - Олена Масоріна (відео)
середа, 28 вересня 2016, 12:30

Україна виконала всі критерії для отримання безвізового режиму з Європейським Союзом.

Про це заявила член Комітету Верховної Ради з питань європейської інтеграції, представник фракції "Народний фронт" Олена Масоріна у вівторок увечері в ефірі одного з телеканалів.

Вона нагадала, що нещодавно два профільних комітети Європарламенту схвалили питання надання Україні безвізового режиму з ЄС.

За її словами, шлях України до безвізового режиму з Європейським Союзом розпочав саме Уряд на чолі з Арсенієм Яценюком.

"Фактично, перші кроки зробив Уряд Арсенія Яценюка ще два роки тому, коли підписав Угоду (Угода про асоціацію між Україною і ЄС. – Ред.). І весь цей час фракція "Народний фронт", коаліція, Уряд під головуванням ще Арсенія Яценюка і нинішній Уряд продовжують ті реформи, ті важливі речі – "домашнє завдання", яке було дано Україні для того, щоби безвізовий режим таки відбувся", - наголосила народний депутат.

Вона також зауважила на тому, що з боку України наразі "виконані абсолютно усі умови для надання нашій державі безвізового режиму з ЄС".

"Ніяких додаткових вимог не буде. Я представляю Комітет з питань європейської інтеграції і можу сказати, що через наш комітет проходить 70% усіх законодавчих ініціатив, які потім виносяться в зал. Ми перевіряємо ці законопроекти на відповідність чи невідповідність до наших зовнішніх зобов’язань, директив і максимально гармонізуємо наше законодавство у цьому питанні. Тому зі свого боку ми зробили все, що могли. Фактично, на сьогоднішній день ми на фінішній прямій, і у мене особисто не виникає сумнівів щодо того, що українці зможуть безперешкодно подорожувати Європою", - заявила Олена Масоріна.

У той же час представник фракції "Народний фронт" нагадала, що Європейський Союз переживає сьогодні дуже складну міграційну кризу, спричинену військовими діями на Близькому Сході, і Україна стала заручником цієї кризи, тому наш шлях до "безвізу", за її словами, є досить складним. 

"Було дуже багато інсинуацій на цьому шляху. Тут не треба відмітати й певні дуже серйозні заходи, які вживала Росія для того, щоб цього (надання Україні "безвізу". – Ред.) не сталося", - резюмувала Масоріна.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua