Україна виконала усі вимоги ЄС і очікує на надання "безвізу", - Ігор Гузь (відео)
середа, 16 листопада 2016, 11:31

Україна виконала усі вимоги Європейського Союзу щодо надання безвізового режиму, тому українська влада та дипломатія повинні жорстко відстоювати національні інтереси та переконати ЄС виконати свою обіцянку і надати "безвіз" без жодних додаткових умов.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт", заступник голови Комітету Верховної Ради у закордонних справах Ігор Гузь у коментарях журналістам.

На думку Гузя, у зв’язку з досить складною внутрішньополітичною ситуацією в середині самого Європейського Союзу, сьогодні його керівництво "шукає якісь запобіжники".

"Я думаю, що українська дипломатія, і ми всі як народні депутати, повинні зайняти жорстку позицію. Ми виконали все, що вимагав Європейський Союз. Треба переконувати європейську спільноту, керівників Європейської комісії, що не треба ніяких додаткових дозволів, додаткових умов. Тому що це нічого не дасть, але додасть українцям песимізму щодо європейської інтеграції та нашого європейського вибору", - заявив він.

"Ми просимо, як і було домовлено, в листопаді, можливо, в грудні, все-таки без жодних умов, дати нам "безвіз" і далі, з наступного року, - розпочинати наступну сторінку зі вступу України до Європейського Союзу", - наголосив парламентар.

При цьому Ігор Гузь додав, що він вірить у європейське майбутнє України, однак, сьогодні "все в руках керівництва держави".

"Треба жорстко і категорично відстоювати свою позицію і не йти на якісь поступки. Тому що те, що вимагав Європейський Союз - і Верховна Рада, і Президент, й інші структури – ми виконали все. Наша програма мінімум виконана, і ми чекаємо на рішення Європейської Комісії", - резюмував  представник фракції "Народний фронт".

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua