Україна виконала всі вимоги для отримання "безвізу" ще за прем’єрства Арсенія Яценюка, - народний депутат
четвер, 1 грудня 2016, 17:49

Україна виконала всі вимоги Євросоюзу щодо Асоціації, Зони вільної торгівлі та безвізового режиму ще за прем’єрства Арсенія Яценюка.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Олександр Кодола у Брюсселі під час засідання Комітетів ПА ЄВРОНЕСТ, яке проходить 1 та 2 грудня.

"Сьогодні  російська пропаганда всіляко намагається перебрехати й заплутати тему "безвізу" та Асоціації з ЄС, щоби довести у Європі і в Україні через агентів "п’ятої колони", що Євромайдан і вся євроатлантична інтеграція України – даремні. Але правда в тому, що путінський режим страшенно боїться "безвізу" України з ЄС, вступу України до ЄС і НАТО", - наголосив Олександр Кодола.

"Арсеній Яценюк протягом свого нещодавнього візиту до Брюсселя провів зустрічі з Президентом Європейської ради Дональдом Туском, з віце-президентами Європейської комісії Марошем Шефчовичем, Валдісом Домбровскісом, керівниками найбільших груп Європейського парламенту. За результатами зустрічей зрозуміло, що у Європарламенті є повна політична підтримка і основне – більшість за прийняття остаточного рішення щодо запровадження безвізового режиму для України", - зазначив народний депутат.

Кодола заявив, що має намір порушити питання отримання Україною "безвізу" під час зустрічей української делегації з європейськими парламентарями.

На думку його думку, сьогодні "безвіз" для України та інших країн затримується через суто технічну проблему.

"Євросоюз зараз доповнює власне міграційне законодавство, створюючи механізм тимчасового призупинення безвізових режимів з усіма країнами на випадок збільшення потоку біженців, виникнення стихійних лих та терактів", - нагадав він.

"Єврокомісія хоче прописати такий механізм у законодавстві до надання "безвізу" новим країнам. Про це, зокрема, йдеться у рішенні Ради Євросоюзу від 17 листопада", - сказав представник "Народного фронту".

"Будь-які розмови у ЄС про те, що Україна чогось не виконала чи виконала не так, - не коректні", - підкреслив Кодола, додавши, що переважна більшість законів, ухвалених Верховною Радою для "безвізу", потрібні самій Україні.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua