Україна використовуватиме латвійський досвід в ході реалізації реформи місцевого самоврядування, - Олександр Кодола (фото)
вівторок, 3 жовтня 2017, 15:15

Україна буде активніше використовувати досвід Латвії в ході реалізації реформи місцевого самоврядування.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт», керівник групи з міжпарламентських зв’язків з Латвійською Республікою Олександр Кодола під час тренінгу в рамках спільного проекту програми USAID РАДА «Висновки та перспективи діяльності модельних округів», який проходив з 29 вересня по 1 жовтня в Чернігові та Ніжині.

Як повідомили в прес-службі Чернігівської обласної партійної організації «Народного фронту», протягом трьох днів представники «Народного фронту» Вікторія Сюмар, Олександр Кодола та Ігорь Гузь разом зі своїми командами та депутати Сейму Латвійської Республіки Айнарс Межуліс, Сергейс Долгополовс, Неля Клейнберга та Крістіне Вітола, які прибули до Чернігова на запрошення Олександра Кодоли, обмінювалися досвідом проведення реформи місцевого самоврядування.

В рамках тренінгу Програми USAID РАДА «Висновки та перспективи діяльності модельних округів» відбулися презентації команд народних депутатів, знайомство із процесом децентралізації та створення місцевих громад безпосередньо на території 209-го виборчого округу, який представляє у парламенті Олександр Кодола, а також оксфордські дебати на тему «Децентралізація» за участю команд народних депутатів.

«Латвійський досвід демократичних реформ робить Україну більш ефективною в просуванні на шляху європейського розвитку», - наголосив Олександр Кодола у своєму виступі під час візиту латвійських та українських парламентаріїв до Почесного консульства Латвійської Республіки в Чернігові.

Ця теза набула практичного змісту під час зустрічі представників українського та латвійського парламентів у Ніжині 30 вересня, де вони зустрілися з головами об’єднаних територіальних громад, щоб обговорити нагальні проблеми процесу реформування органів місцевого самоврядування в Україні. Зокрема, депутатами та головами ОТГ обговорювався практичний досвід створення нормативно-правової бази, фінансування новостворених громад, виклики, які доводиться долати об’єднаним територіальним громадам.

“Україна – держава, яка набагато більша за Латвію і за територією, і за кількістю населення, тому і процеси реформування тут набагато складніші. Нам, латвійцям, також цікаво дізнатися і про український досвід проведення децентралізації на місцях”, - зазначив один з латвійських депутатів.

В ході візиту до Ніжина гості міста також завітали до спеціального авіаційного загону служби цивільного захисту ДСНС України, ознайомилися з реалізацією проекту реконструкції басейну гімназії №16, ініціатором якого виступив народний депутат Олександр Кодола. Латвійська делегація також вшанувала пам’ять видатного латиського живописця-пейзажиста Юйліса Федерса (1839-1909 рр.), похованого в Ніжині.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua