Україна включена до Транс’європейської опорної транспортної мережі, − Володимир Омелян
середа, 14 листопада 2018, 17:08

Україна включена до Транс’європейської опорної транспортної мережі (TEN-T) і стає важливим учасником розбудови стратегічного транспортного коридору у сполученні Європа – Азія.

Про це заявив міністр інфраструктури України, представник партії «Народний фронт»  Володимир Омелян, коментуючи рішення Європейської Комісії схвалити карти опорної мережі TEN-T у країнах Східного партнерства для покращення транспортного взаємозв’язку та логістики.

«Історичну значущість цього неможливо переоцінити. Українська транспортна мережа вперше стає частиною стратегічних транспортно-логістичних коридорів Євросоюзу. Це найважливіший крок на шляху інфраструктурної євроінтеграції України, який свідчить, що українська інфраструктура модернізується, поступово набуває європейської якості та розглядається Європейською Комісією як невід’ємна складова транспортно-логістичної системи ЄС», − наголосив Володимир Омелян.

За словами міністра, рішення Єврокомісії є великим успіхом і водночас серйозним викликом для Української держави. Адже основна транспортна мережа TEN-T має пріоритет щодо фінансування та модернізації. Це означає, що в майбутньому Україна також зможе претендувати на допомогу ЄС у питанні розбудови своєї частини Транс’європейської транспортної мережі. Однак, ще до цього європейським партнерам потрібно буде продемонструвати, що українська транспортна-логістична система розвивається у гармонійному поєднанні з європейською системою.

«Успішна реалізація проектів GO-Highway та Via Capratia, подальше розширення залізничного та авіаційного сполучення з країнами ЄС, розвиток мультимодальних перевезень і запровадження європейських стандартів у сфері транспорту через імплементацію Угоди про асоціацію дадуть потужний імпульс національній економіці й абсолютно нову якість транспортних послуг для українців, зроблять інфраструктуру України єдиним цілим з інфраструктурою Європейського Союзу», − підкреслив міністр.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua