Україна здобула перемогу в Стокгольмському арбітражі, заощадивши для держави 56 млрд доларів, - Наталія Кацер-Бучковська
четвер, 1 березня 2018, 18:07

За рішенням Стокгольмського арбітражу НАК «Нафтогаз» домігся компенсації у сумі 4,63 млрд доларів за недопоставлені «Газпромом» обсяги газу для транзиту.

За результатами двох арбітражних проваджень у Стокгольмі «Газпром» має сплатити 2,56 млрд доларів на користь «Нафтогазу».

Про це заявила народний депутат фракції “Народний фронт”, член Комітету ВР з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки Наталія Кацер-Бучковська, коментуючи відповідні судові рішення.

«Рішення арбітражу не викликає сумнівів, що ця перемога стала новою відправною точкою для європейських газових ринків. З новими коштами ми нарешті зможемо інвестувати в розвиток енергоефективності на користь споживачів», - наголосила парламентар.

Наталія Кацер-Бучковська також відзначила важливість Стокгольмського рішення для пришвидшення процесу анбандлінгу (плану реструктуризації) «Нафтогазу» та довгоочікуваного виконання зобов’язання України перед Третім енергетичним пакетом ЄС.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua