У 2014-му українці розуміли, що захищають не лише свою країну, а весь цивілізований світ, – Андрій Парубій (відео)
вівторок, 19 лютого 2019, 13:51

Українці, які у 2014 році взяли до рук зброю, щоб повстати проти російської агресії, вже тоді розуміли, що захищають не лише свою державу, а весь цивілізований світ.

Про це заявив Голова Верховної Ради, представник "Народного фронту" Андрій Парубій під час виступу на засіданні парламенту, присвяченому п`ятій річниці збройної агресії РФ проти України.

"П’ять років тому війною з російським агресором розпочалася наша новітня боротьба за незалежність. І вже тоді ми точно знали, що це боротьба не лише за життя, свободу та гідність українців – це боротьба за весь вільний світ", – зазначив спікер парламенту.

"Будьмо відвертими – в ті тижні цивілізовані демократії Заходу заціпеніли, не знаючи, як реагувати на агресію Росії проти України, як відповідати на брутальне нехтування Путіним міжнародних правових норм та підписаних угод. Хоча, насправді, сталося те, про що ми попереджали в 2008 році, коли російські танки вторглися на територію суверенної Грузії", – додав він.

За словами представника "Народного фронту", в ті серпневі дні 2008-го він був у Горі, і на власні очі бачив сліди звірств російських військ.

"Я не маю жодного сумніву: якби тоді світ дав адекватну відповідь на дії Росії, Путін не посмів би зробити наступний крок. 2008-й рік привів російського окупанта в Україну в 2014-му", – наголосив він.

"У 2014 році метою Путіна було не тільки захоплення Криму, а всієї України – ключового елемента для відновлення імперії. Ключового, але далеко не останнього. Тому наші хлопці та дівчата на фронті добре знають, що вони захищають не лише свої сім’ї, міста, села та країну – вони захищають увесь цивілізований світ. Шановні європейські друзі, вони захищають безпеку ваших країн та громадян", – наголосив Андрій Парубій.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua