Українців треба звільнити від рабства компаній, які надають їм комунальні послуги, – Леонід Ємець (відео)
середа, 20 червня 2018, 13:38

Українців необхідно звільнити від рабства приватних компаній, які надають громадянам комунальні послуги.

Про це заявив народний депутат фракції "Народний фронт" Леонід Ємець на брифінгу у Верховній Раді.

"Те, що сьогодні відбувається з питань тарифів та можливості кожного громадянина точно знати, що його кошти витрачаються і сплачуються саме за ту послугу, яка надається саме йому, дуже нагадує рабство", – зазначив народний депутат.

Леонід Ємець повідомив, що багато громадян звертаються до нього з дуже чітким питанням та претензією до держави – чому до них приходить повідомлення про припинення постачання гарячої води терміном на місяць, а потім вони отримують платіжку, де вказано, що вони мають заплатити за гарячу воду.

"Сьогодні людина перебуває в рабстві у приватних компаній, яким держава надала право самостійно накладати на громадянина зобов’язання та вимагати від нього віддати свої кошти, щоб у когось була нова яхта чи будинок", – сказав народний депутат.

"У людей виникає питання: чому їх дурять, чому це робиться з дозволу держави, і яким чином це питання можна вирішити. Люди не хочуть бути в рабстві в якихось підприємств, котрі самостійно визначають, скільки людина має сплатити незалежно від того, чи надавалася їй послуга взагалі", – пояснив представник "Народного фронту".

"Ця ситуація є неприпустимою", – наголосив Леонід Ємець.

За його словами, група народних депутатів внесла законопроект, який врегульовуватиме це питання - виводить громадян з-під рабства компаній, які надають послуги з постачання комунальних послуг та надає людям право бути не лише зобов’язаними, а й вимагати від цих компаній виконання своїх обов’язків. У випадку, якщо послуги не влаштовують громадянина, він може від них відмовитись.

"А якщо він все ж погоджується на такі послуги, - він може переконатися, що кожна хвилина надання йому цих послуг є прозоро визначеною, а самі послуги варті кожної сплаченої за них копійки", – додав народний депутат.

"Вимагаємо від парламенту підтримати питання виведення наших громадян з-під рабства", - закликав колег представник "Народного фронту".


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua