Україні потрібен масштабний план підтримки економіки та безпекова коаліція з сусідніми державами, - Наталія Кацер-Бучковська (відео)
понеділок, 15 травня 2017, 10:10

Підтримка Сполученими Штатами Америки плану Маршалла щодо глобального відновлення економіки України, який запропонували литовські парламентарі, стала б потужним поштовхом зміцнення держави.

Про це заявила представник фракції “Народний фронт” Наталія Кацер-Бучковська в ефірі одного з телеканалів.

На думку народного депутата, нещодавня зустріч Президента США Дональда Трампа з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним — це “є добрий сигнал, який свідчить про те, що політика США є послідовною у підтримці України”.

Наталія Кацер-Бучковська також відзначила, що нещодавно під час її візиту до США в складі делегації, до якої зокрема ввійшли литовські парламентарі та двоє колишніх прем'єр-міністрів цієї країни, вони на високому рівні обговорювали план підтримки України, так званий план Маршалла, який, за її словами, “був сприйнятий у Сполучених Штатах дуже позитивно”.

Більше того, парламентар звернула увагу на той факт, що попри офіційну позицію Адміністрації президента Трампа щодо зменшення міжнародної допомоги фактично всім країнам, “Україна залишилася на тому ж рівні підтримки наших реформ, допомоги армії та макрофінансової допомоги”.

“Давайте проаналізуємо факти: фінансова підтримка не зменшилася, політичну підтримку ми отримуємо, зокрема, США виступає за продовження санкції РФ до повного відновлення територіальної цілісності держави. Держава також отримала 1 млрд доларів для покриття політичних ризиків від OPIC”, - зазначила народний депутат.

Однак, за її словами, ще більш потужними сигналами підтримки України з боку США стали б офіційна зустріч президентів двох країн, а також підтримка масштабного плану відновлення української економіки.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua