Україні треба застосовувати весь можливий арсенал, аби налаштувати Трампа на проукраїнську позицію, - Ігор Гузь (відео)
середа, 9 листопада 2016, 12:55

Новообраний президент США Дональд Трамп  є представником Республіканської партії, в якій є тисячі прихильників України, тому українській владі та діаспорі треба починати активно діяти, аби вплинути на майбутній зовнішньополітичний вектор США в контексті України.

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт», заступник Голови Комітету Верховної Ради у закордонних справах, Ігор Гузь в ефірі одного з телеканалів.

Він зазначив, що після перемоги Дональда Трампа на виборах президента США українцям «не треба лити крокодилячі сльози».

«Трамп - це представник Республіканської партії, партії Рейгана, обох Бушів, яструбів американської політики, а в істеблішменті «республіканців» - тисячі людей, які підтримували і підтримують Україну», - заявив він.

Тому, на думку народного депутата, зараз українцям потрібно починати діяти: «підключати українську діаспору в США, наших союзників в Європі, всіх можливих і неможливих представників майбутньої республіканської адміністрації».

«Нам треба шукати виходи. Застосовувати весь можливий арсенал, аби налаштувати Трампа на проукраїнську позицію. Тому що Трамп-кандидат в президенти і Трамп-президент – це дві великі різниці. Тому нам треба діяти активно, а далі ми подивимося, які будуть перші кроки», - наголосив парламентар.

Ігор Гузь ще раз підкреслив, що «в Республіканської партії переважають люди, які в міжнародній політиці, на відміну від «демократів» - прихильників Обами і Клінтон, займають дуже жорстку, категоричну позицію, в тому числі до Росії та міжнародної політики.

Відповідаючи на запитання щодо можливої зміни позиції США щодо України та санкції проти Росії, Ігор Гузь зауважив, що «американська політика побудована не на одній людині і є дуже складним механізмом, особливо в міжнародній політиці, тому вона швидко не буде змінюватися».

Як він зазначив, наразі важливо, хто обійме посаду державного секретаря та вирішуватиме питання міжнародної політики в команді Трампа. За словами парламентаря, це має стати відомо вже до нового року.

Крім того, Ігор Гузь нагадав, що одночасно з виборами президента в США обирали новий склад Конгресу та Сенату, і туди також потрапила більшість саме «республіканців».

«Тому Україні, МЗС, президенту Порошенко, всім нам треба починати активно діяти і пробувати впливати на майбутній зовнішньополітичний вектор США в контексті України», - резюмував народний депутат.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua