Українська мова – це питання безпеки і оборони нашої країни, - Голова Верховної Ради
четвер, 25 квітня 2019, 11:14

Голова Верховної Ради, представник "Народного фронту" Андрій Парубій з трибуни парламенту закликав народних депутатів ухвалити закон про українську мову.

"Протягом останніх 400 років понад 120 разів було заборонено українську мову. Пригадайте ті, хто був у цьому залі 7 років тому, коли приймався закон Колесніченка-Ківалова – з бойовиками, ламаючи зал, ламаючи українське суспільство. 7 років тому у мільйонів українців був розпач через те, що ми не змогли захистити мову", – зазначив спікер.

"А сьогодні ми маємо велику честь для кожного з нас, хто знаходиться в цьому залі, проголосувати закон про мову. Тут знаходиться українська інтелігенція, українські військові, які прийшли підтримати нас. Письменники, поети, дисиденти – привітаємо їх! Через їхні очі на нас дивиться Україна. Сьогодні, без перебільшення, на всіх нас дивиться Україна, щоб ми об'єдналися в цьому залі, тому що сьогодні мова – це набагато більше – це питання безпеки і оборони" – наголосив  Андрій Парубій перед голосуванням за закон про українську мову.

"І Путін бореться, перш за все, за серця і розум українців, а потім приходять танки", – наголосив представник "Народного фронту".

"Сьогодні ми всі повинні об'єднатись – всі українці в цьому залі. Об'єднаймось сьогодні й покажемо всій Україні, що у питанні мови ми об'єднуємося. Мова об'єднує! Де мова – там перемога! Сьогодні ми приймемо закон про українську мову! Слава Україні!" – підсумував Андрій Парубій.

Верховна Рада ухвалила Закон про забезпечення функціонування української мови як державної (№5670-Д) 278 голосами ЗА.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua