Андрій Парубій: Українська влада рішуче налаштована йти шляхом реформ
середа, 9 вересня 2015, 13:00

Українська влада рішуче налаштована йти шляхом реформ і немає жодних сумнівів, що ми здолаємо цей шлях. Про це заявив Перший заступник Голови Верховної Ради України, представник «Народного фронту» Андрій Парубій під час зустрічі з доповідачем Комітету з політичних питань і демократії ПАРЄ Крістіною Зеленковою у середу.

На початку зустрічі Андрій Парубій висловив вдячність за допомогу у розв’язанні конфлікту на Сході України та підтримку демократичних реформ у нашій державі, наголосивши, що міжнародна підтримка є «ключовим аспектом успіху України як європейської держави».

Перший заступник Голови Верховної Ради повідомив про перебіг політико-економічної ситуації в Україні, наголосивши, що «в умовах зовнішньої експансії нам вдалося провести демократичні вибори Президента і Парламенту», а також розпочати глибинні реформи в усіх сферах життя. «Без демократичних перетворень, оновлення влади ми не зможемо побудувати європейську державу, - сказав він. - Ми проводимо глибинні реформи, що не передбачає поспішності, яка може нівелювати їх значення».

Андрій Парубій повідомив про підтримку реформ на законодавчому рівні, зокрема, щодо ухвалення пакету законів, спрямованих на боротьбу з корупцією, реформування правоохоронної системи і Збройних Сил, зауваживши, що нинішній склад Парламенту ухвалив більше реформаторських законів, ніж усі попередні скликання.

Перший заступник Голови Верховної Ради назвав «наймасштабнішою» реформою реформу з децентралізації влади, оскільки без неї неможливі секторальні реформи. Переважна більшість суспільства і політикуму, підкреслив він, підтримують децентралізацію у пропонованому Президентом України варіанті законопроекту про внесення змін до Конституції України.

Андрій Парубій також зазначив, що Російська Федерація намагається нівелювати значення реформ в Україні і нав’язати думку про неспроможність влади їх реалізувати, дестабілізувати ситуацію всередині нашої держави, розколоти суспільство. При цьому Перший заступник Голови Верховної Ради наголосив, що Україна виконує вже одинадцятий пункт Мінських домовленостей, тоді як Росія «не виконала навіть першого пункту».

Своєю чергою, пані К. Зеленкова запевнила у незмінності підтримки України з боку Європейського Союзу. «ЄС на вашому боці», - сказала вона.

У цьому контексті доповідач наголосила на важливості вжиття заходів, «щоб протистояти ворогу, у тому числі, у політичній сфері», зазначивши, що Росія «намагається дестабілізувати ЄС через Україну і дестабілізувати ситуацію всередині України».

Пані К. Зеленкова також підкреслила, що у ЄС «розуміють важливість внесення змін до Конституції України та їх широкого обговорення», а також відзначають успішність розпочатих реформ.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua