Український народ має бути нашим найбільшим союзником на шляху реформ, – Арсеній Яценюк (відео)
субота, 12 вересня 2015, 23:35

«Переконані, що ми на правильному шляху. Але ми розуміємо, що маємо робити більше щодня. Нам потрібно врятувати країну. І думати не лише про сьогодні, а збудувати майбутнє країни. Це наше спільне завдання», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк під час Дванадцятої щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії (YES) у суботу, 12 вересня.

Арсеній Яценюк підкреслив, що за останній рік в Україні були проведені вільні та чесні вибори, і був сформований новий Уряд: «Це повністю новий Уряд в історії України. І не тільки через те, що урядовці розмовляють англійською, - це новий тип ментальності, новий тип бачення і новий тип відповідальності. Хочу подякувати моїй команді, моєму Уряду за порядок денний реформ, який був ним прийнятий».

«Дуже важливо – мати політичну волю і політичну силу для проведення реформ»,- підкреслив він, наголосивши на важливості збереження коаліції: «Крихкість політичної коаліції – це велика перешкода на нашому шляху реформ».

Попри таку ситуацію, зазначив він, Уряду вдалося добитися ухвалення «дуже складних, можливо, непопулярних, але необхідних реформ для України»: «Жоден попередній Уряд за останні 20 років не зробив стільки, скільки цей Кабінет Міністрів».

Глава Уряду підкреслив, що коли разом із коаліцією і членами його партії він прийняв рішення вдруге обійняти посаду Прем’єр-міністра, «абсолютно точно знав, перед якими наслідками постане як політик»: «Був вибір. З одного боку – кожен політик хоче мати високий рейтинг. Для цього, чесно кажучи, маєте бути популістом, говорити, що зробите все для кожного. З іншого боку, якщо ви хочете високого рейтингу для своєї країни, що є моєю особистою метою і метою кожного члена мого Уряду, - ви маєте приймати сміливі, мудрі й сильні, часом непопулярні, але справді необхідні рішення».

Нинішній Уряд, підкреслив він, ухвалив низку таких рішень, зокрема, в енергетичному секторі, соціальній сфері, «у вирішенні питання дефіциту бюджету, формуванні нового типу податкової політики, створенні нової української армії та Національної гвардії, боротьбі з корупцією, дерегуляції української економіки, введення ефективного управління в державних компаніях»: «Ми це робимо крок за кроком».

«Ми зробили багато, але розуміємо, що маємо зробити ще більше. І коли я кажу «ми», йдеться не лише про Уряд – йдеться про всіх, про кожного в країні»,  - наголосив Глава Уряду.

Він підкреслив, що вдалося зберегти політичну єдність із Президентом, «чого ніколи не траплялося в українській історії за нової-старої Конституції 2004 року»: «Це не просто співіснування – це справжня сильна співпраця двох інститутів».

«Переконаний, що коаліція має підтримати порядок денний реформ. Але основне в цьому порядку денному реформ – аби єдиним і найсильнішим союзником Уряду був народ України», - підкреслив він.

Тому Уряд має показати народові «відчутні результати» - як реформа поліції, підвищення соціальних стандартів, рішення щодо дерегуляції.

«Ця дорога – дуже нелегка. Адже це найбільш широкий порядок денний реформ навіть із часів Об’єднання Німеччини. Ми постали перед надскладними викликами, і ми як єдина українська нація маємо долати ці виклики і йти вперед», - наголосив Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua