Уряд допомагатиме тимчасово переміщеним особам позиватися проти Росії до ЄСПЛ, – Арсеній Яценюк (відео)
п’ятниця, 31 липня 2015, 13:05

Уряд розпочинає ініціативу, завдяки якій тимчасово переміщені особи, що внаслідок російської агресії позбулися домівки, роботи та майна, - можуть подати на Російську Федерацію до Європейського суду з прав людини або до національних судів та вимагати відшкодування збитків. Про це повідомив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк під час робочої поїздки до Харкова у п’ятницю, 31 липня.

У рамках поїздки до Харкова Глава Уряду відвідав місцевий центр із надання безоплатної вторинної правової допомоги, де стартує пілотний проект із надання допомоги тимчасово переміщеним особам.

Він наголосив, що сьогодні люди стикаються з найбільшими проблемами, в першу чергу тимчасово переміщені особи. Вже понад 1,3 мільйона громадян зареєстровано як тимчасово переміщені особи, повідомив Глава Уряду.

«Ми запускаємо нову ініціативу, яка полягає в тому, що тимчасово переміщені особи, які внаслідок російської агресії позбулися домівки, роботи, майна, - можуть подати на Російську Федерацію до Європейського суду з прав людини або до національного суду і вимагати відшкодування збитків, завданих Росією по відношенню до кожної сім'ї, до кожного громадянина», - наголосив Арсеній Яценюк. 

Глава Уряду також зазначив, що центри безоплатної правової допомоги займатимуться допомогою громадянам в оформленні документів на отримання субсидій: «Близько 20% людей просять, щоб їм допомогли правильно оформити субсидію. Цим буде займатися офіс по безоплатній правовій допомозі, і сьогодні Міністерство соціальної політики отримає додаткові доручення щодо спрощеної процедури внесення чітких даних та інформування громадян України про те, як оформлювати субсидію».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua