Уряд очікує завершення переговорів про передачу окремих митниць в управління британській компанії – Арсеній Яценюк (відео)
п’ятниця, 17 липня 2015, 14:00

У рамках робочого візиту Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка до Лондона та його зустрічі з Прем'єр-міністром Великої Британії Девідом Кемероном було досягнуто домовленості про співпрацю в реформуванні української економіки, зокрема реформуванні державної податкової адміністрації і митниці.

Про це Глава Уряду, лідер партії «Народний фронт» повідомив на засіданні Верховної Ради України у п’ятницю, 17 липня.

Він повідомив, що Уряд України проводить переговори про передачу окремих митниць в управління британській компанії, в якої є досвід управління митницями в окремих країнах-членах Європейського Союзу та інших державах.

«Ми очікуємо на завершення переговорів, аби передати декілька митниць в управління британській компанії і показати, що у нас є не просто нова культура спілкування на митниці, а що доходи тих митниць, які оперуються старими корумпованими українськими чиновниками, і тих, які будуть передані в управління британській компанії, - суттєво відрізняються», - підкреслив Арсеній Яценюк.

Окрім цього він повідомив, що до України вже прибули експерти з Великої Британії для допомоги у проведенні «повної і всеохоплюючої реформи податкової адміністрації».

«Думаю, що найкращий шлях – це насамперед скоротити Державну фіскальну службу вдвічі та відповідно збільшити заробітні платні», - підкреслив він.

Арсеній Яценюк також наголосив на необхідності максимально зменшити контакти між платником податків і податковою адміністрацією: «Електронне врядування в податковій системі. Менше спілкуєшся з податківцем – менше платиш хабарів. Через Інтернет хабар не передаси».


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua