Уряд працює над можливістю індексації доходів громадян в раніші терміни, - Арсеній Яценюк (відео)
понеділок, 20 липня 2015, 16:02

Мінсоцполітики має напрацювати справедливий порядок індексації доходів громадян, а Уряд шукатиме кошти для її проведення в раніші терміни, ніж передбачено законом. Про це сказав Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк на засіданні колегії Міністерства соціальної політики України в понеділок, 20 липня.

Глава Уряду нагадав, що за ухваленим Парламентом законом, Уряд має провести індексацію доходів громадян з 1 грудня: «У моїх інтересах, як Прем'єр-міністра, знайти кошти на прискорену індексацію. Тільки їх треба знайти, а не обіцяти».

Арсеній Яценюк нагадав, що на минулому засіданні Верховної Ради були ухвалені зміни до закону про державний бюджет щодо збільшення виплат на потреби національної безпеки і оборони: «Оборона вимагає додатково 17,5 мільярдів гривень. Через зменшення витрат всієї державної машини вони отримали 5,5 мільярдів».

Глава Уряду підкреслив, що, за різними оцінками, на індексацію необхідно додатково близько 12 мільярдів гривень: «Ці кошти можна знайти від детінізації економіки, від збільшення доходів на митницях і від закриття податкових ям і закриття відмивання податку на додану вартість».

«Як депутати не намагалися відкласти спеціальний режим адміністрування ПДВ, але ми в Парламенті проголосували зміни до законодавства, яке дає можливість закрити податкові ями по податку на додану вартість і, відповідно, отримати додаткові джерела в бюджет», - додав він.

Він підкреслив, що разом із Урядом працює над цим питанням. Арсеній Яценюк дав доручення Міністру соціальної політики України Павлу Розенку напрацювати спеціальний порядок індексації виплат, який Уряд може прийняти за законодавством.

«З Міністерством фінансів будемо шукати гроші, а з Міністерством соціальної політики будемо напрацьовувати справедливий порядок індексації, збільшення грошових доходів громадян», - наголосив Глава Уряду. 

«Нам абсолютно зрозуміло, що в цих складних умовах людям треба допомогти. Чи це буде разовий платіж перед опалювальним сезоном, чи системна індексація, перенесення з 1 грудня на раніший термін, чи це буде індексація з 1 грудня, як передбачено законом, - ми про це публічно заявимо. Порахуємо, скажемо, і народ України отримає всі дані з цього приводу», - додав Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua