Уряд пропонує провести повторний конкурс на обрання членів конкурсної комісії Національного антикорупційного агентства (відео)
середа, 12 серпня 2015, 15:41

Конкурс на посади членів конкурсної комісії Національного агентства з питань запобігання корупції став політичним питанням. Уряд вітає рішення обраних членів комісії щодо складання повноважень і пропонує провести повторний конкурс, - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 12 серпня.

Арсеній Яценюк нагадав, що був проведений конкурс на посади членів Національного агентства з питань запобігання корупції: «Цей конкурс проводився громадськими організаціями. Була проведена судова процедура, яка підтвердила і правову позицію щодо проведення конкурсу, і юридичну бездоганність його проведення».

«Проте це зараз не стільки юридичне, скільки політичне питання. Національне антикорупційне агентство не може бути заплямоване будь-якими звинуваченнями щодо порядку обрання членів конкурсної комісії, тих, хто будуть обирати керівництво Національного антикорупційного агентства», - наголосив він.

Із цього питання, підкреслив Глава Уряду, було проведено декілька консультацій: «Я публічно заявив про те, що Кабінет Міністрів України готовий змінити одну з п’яти кандидатур, які були призначені від Уряду України для участі в конкурсній комісії».

Він повідомив, що разом із громадськими організаціями, із обраними в законний спосіб членами конкурсної комісії Уряд прийняв «абсолютно правильне рішення змінити положення про порядок обрання членів конкурсної комісії».

«Уряд вітає рішення обраних членів конкурсної комісії щодо складання повноважень. І ми пропонуємо провести повторний конкурс на обрання членів конкурсної комісії Національного антикорупційного агентства», - наголосив він.

Для проведення повторного конкурсу Кабінет Міністрів вносить зміни до відповідного розпорядження.

«Пропонуємо всім громадським організаціям, в тому числі тим особам, які були обрані, взяти участь в цьому конкурсі і призначити абсолютно незалежний і бездоганний склад конкурсної комісії, яка в наступному призначить бездоганного керівника Національного антикорупційного агентства і його заступників», - наголосив Арсеній Яценюк.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua