Уряд проведе міжнародну конференцію до 30-ліття на ЧАЕС, - Арсеній Яценюк (відео)
четвер, 9 липня 2015, 14:48

Уряд України приймає рішення 2016 року провести велику міжнародну  конференцію до 30-ліття трагедії на Чорнобильській АЕС.

Про це повідомив Прем’єр-міністр України, лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк під час робочої поїздки до зони відчуження в четвер, 9 липня.

Арсеній Яценюк нагадав, що 2016-го виповнюється 30 років із дня трагедії на Чорнобильській атомній електростанції.

«Ця трагедія, яка стала викликом для всього світу, і увага всього світу бути прикута до міжнародної конференції», - наголосив він.

«Запрошуємо всіх донорів та контрибуторів взяти участь у великій міжнародній конференції до 30-ліття трагедії на Чорнобильській АЕС», - підкреслив Глава Уряду.

Він також нагадав, що 2017 року має бути завершено будівництво нової захисної споруди – нового безпечного конфайнмента. Глава Уряду зазначив, що це «безпрецедентний об'єкт в світовій історії». Він будується фахівцями з 23 країн, третину всіх робіт виконує Україна.

Арсеній Яценюк звернувся до Віце-прем'єр-міністра України Валерія Вощевського в ході зустрічі донорів чорнобильського фонду в Лондоні «підняти питання про те, як після 2017 фінансувати року експлуатацію цього об'єкту: «Самій Україні буде складно це зробити. Я сподіваюся на підтримку наших міжнародних партнерів».

Окрім того, підкреслив Глава Уряду, 2017 року повністю повинен бути введене в експлуатацію сховище відпрацьованого ядерного палива «сухого» типу.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua