Арсеній Яценюк: Уряд разом із депутатами готовий обговорити можливість проведення індексації доходів громадян в більш ранні терміни
понеділок, 18 травня 2015, 16:01

Уряд України зацікавлений в підвищенні соціальних стандартів і пропонує членам Парламенту України спільно з урядовцями вивчити можливості для індексації грошових доходів громадян. Про це заявив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк під час презентації Плану законодавчого забезпечення реформ у Верховній Раді України в понеділок, 18 травня.

Арсеній Яценюк нагадав, що парламентська коаліція прийняла рішення 1 грудня поточного року проіндексувати грошові доходи громадян: «Ми готові до цієї індексації. І я перший, хто зацікавлений в тому, щоби перенести термін індексації на період раніше».

Проте, підкреслив він, що для цього необхідно знайти фінансовий ресурс: «Зустрінемось разом із Міністерством фінансів, Міністерством соціальної політики, профільним комітетом і відверто скажемо, чи є у нас сьогодні доходи для того, щоб проіндексувати грошові доходи громадян».

«Уряд зацікавлений у тому, щоби люди отримували більше», - наголосив він.

Водночас Глава Уряду повідомив, що сьогодні вранці йому надійшов запит від 12 правоохоронних органів і органів з питань національної безпеки і оборони щодо додаткового фінансування: «Додаткове фінансування, яке вимагають наші силові структури до кінця поточного року, становить 17,5 мільярда гривень».

Арсеній Яценюк підкреслив, що Уряду вдалося накопичити певні кошти на Єдиному казначейському рахунку: «Тільки так само хочу нагадати, що у нас левова частка виплат за субсидіями для малозабезпечених громадян – це четвертий квартал поточного року. А це 25 мільярдів гривень, які повинні бути на казначейських рахунках для того, щоб кожна людина, яка претендує на пільгу чи субсидію, отримала цю пільгу і субсидію, а не обіцянку».

Він також наголосив, що «категорично підтримує» ініціативу голови депутатської фракції Радикальної партії Олега Ляшка щодо необхідності невідкладного покращення соціальних стандартів: «Прошу в рамках нашої спільної роботи між вашою фракцією і Міністерством фінансів, Міністерством соціальної політики і Міністерством юстиції допомогти Уряду повернути 1,4 мільярда доларів США, які арештовані Урядом України, але поки що не конфісковані ні судом, ні прокуратурою. Це реальний ресурс, щоб підвищити грошові доходи громадян».

«Прошу, щоб ми говорили про реальні речі. Вибори через брехню не виграєш – люди вже брехні не вірять. Ми взяли спільну відповідальність, я свій хрест готовий нести. І переконаний, що всі члени коаліції, які думають про майбутнє держави, так само спільно будуть робити все, на що сподівається український народ», - сказав Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua