Уряд встановлює іменні стипендії Андрея Шептицького та створює музей Митрополита, – Арсеній Яценюк (відео)
середа, 29 липня 2015, 13:35

У день 150-ліття від дня народження Митрополита Андрея Шептицького Уряд України ухвалює рішення щодо встановлення 20-ти іменних стипендій імені Андрея Шептицького. Про це повідомив Прем’єр-міністр України, лідер політсили «Народний фронт» Арсеній Яценюк на засіданні Кабінету Міністрів у середу, 29 липня.

Ці стипендії символізуватимуть два провідних спрямування великого митрополита: за всеукраїнську єдність і за просвіту народу. Відтак, стипендії, за словами Глави Уряду, будуть присуджуватися магістрантам з західноукраїнських вишів, які робитимуть  магістерські дослідження в університетах Півдня і Сходу країни, і тим юнакам і дівчатам зі Східної та Південної України, які досліджуватимуть Західну Україну у вишах цього регіону».

Стипендії для 20-ти студентів будуть присуджуватися на рік у розмірі 2200 гривень на місяць.

«Митрополит Андрей Шептицький висловлювався за те, щоби українська молодь ставала розумнішою, отримувала додаткові знання. Думаю, ми повинні продовжити великий поступ Андрея Шептицького», - підкреслив він.

Арсеній Яценюк підкреслив, що Митрополит Андрей Шептицький - «великий син українського народу»: «Це історична постать, яка виступала за єдність і соборність України, за освіту українців. За те, щоби ми навчилися «будувати рідну хату» – як називалася його праця». 

Настав нарешті час, щоби українці отримали музей Андрея Шептицького, наголосив лідер «Народного фронту». Арсеній Яценюк доручив Міністерству культури разом із Львівською обласною державною адміністрацією невідкладно підготувати план заходів і фінансування щодо створення в Україні музею митрополита Андрея Шептицького.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua