Уряд виділяє по 200 тисяч грн на допомогу сім’ям загиблих під час ліквідації пожежі на Київщині (відео)
п’ятниця, 12 червня 2015, 14:12

На фінансову допомогу сім’ям загиблих під час ліквідації пожежі на Київщині передбачено 200 тисяч грн для кожної родини. 7 тисяч грн буде виділено кожному постраждалому.

Прем’єр-міністр України, лідер політсили «Народний фронт» Арсеній Яценюк доручив в обов’язковому порядку передбачити кошти на санаторно-курортне лікування 300 працівників ДСНС та пожежників.

Про це йшлося на засіданні Уряду України в п’ятницю, 12 червня.

Загалом із резервного фонду на Державну службу з надзвичайних ситуацій виділяється 47,7 млн грн.

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив в обов’язковому порядку передбачити також кошти на санаторно-курортне лікування 300 працівників Державної служби з надзвичайних ситуацій, пожежників, а також придбання нової техніки.

Він зазначив, що в ході ліквідації пожежі згоріли дві пожежні машини, і наголосив на необхідності загального оновлення парку.

Тендер на 200 мільйонів гривень на придбання нових пожежних машин вже оголошений, наголосив Арсеній Яценюк. Окрім того, необхідно забезпечити придбання паливно-мастильних матеріалів та пожежної піни.

Глава Уряду висловив вдячність Міністру внутрішніх справ України Арсену Авакову за «миттєву і ефективну реакцію Міністерства» і новому керівнику Державної служби з надзвичайних ситуацій Миколі Чечоткіну:

«Професійно, злагоджено, незважаючи на всі труднощі, вам вдалося максимально зменшити негативні наслідки, які могли бути».

Арсеній Яценюк нагадав, що одразу після прибуття  відбулося засідання Державної комісії з надзвичайних ситуацій щодо ситуації з ліквідацією пожежі на Київщині. Глава Уряду зазначив, що побував на місці пожежі.

Арсеній Яценюк доручив Міністру екології України Ігорю Шевченку особисто прибути на місце пожежі:

«Уже п’ять днів екологічне питання на всю країну і на весь світ, - а Міністра там не було».

Глава Уряду нагадав, що одразу після його прибуття до України з Вашингтона він виїхав на місце пожежі, відбулося засідання Державної комісії з надзвичайних ситуацій щодо ситуації з ліквідацією пожежі.

Арсеній Яценюк дав Ігорю Шевченку доручення проінспектувати місце події разом із керівником екологічної інспекції та керівництвом Санепідемстанції і подати на розгляд Уряду України план заходів щодо ліквідації екологічних наслідків пожежі.

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua