Уряд звернувся до Парламенту дозволити іноземним підрозділам збройних сил здійснювати на території України операції з підтримки миру і безпеки (відео)
середа, 20 травня 2015, 14:27

«Уряд пропонує, щоби Парламент дав можливість допускати іноземні підрозділи збройних сил на територію України в тому випадку, якщо такі іноземні підрозділи здійснюють операції з підтримки миру і безпеки на підставі рішень ООН або Європейського Союзу», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер політсили «Народний фронт» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 20 травня.

Глава Уряду звернувся до Парламенту України внести відповідні зміни до закону про порядок допуску та умови перебування підрозділів збройних сил інших держав на території України.

Кабінет Міністрів, додав Арсеній Яценюк, звернеться до Президента України з тим, аби визначити цей законопроект як невідкладний.

Він нагадав, що Президент України і Рада національної безпеки і оборони України вийшли з ініціативою щодо запровадження миротворчого контингенту на територіях Донецької і Луганської областей, які тимчасово непідконтрольні українській владі.

«Із метою виконання Мінських домовленостей та відновлення повноцінного контролю української держави над окремими територіями Донецької і Луганської областей, а також відновлення повноцінного контролю над державним кордоном України між Україною і Російською Федерацією, ми звернулися з тим, щоби наші західні партнери і Організація Об'єднаних Націй розглянули питання щодо розміщення такого миротворчого контингенту», - підкреслив він.

Після останніх зустрічей Президента України і Глави Уряду України з Генеральним секретарем Організації Об'єднаних Націй, підкреслив Арсеній Яценюк, «розглядається питання щодо розміщення офісу підтримки ООН саме на територіях Донецької і Луганської областей з тією метою, щоби забезпечити виконання Мінських домовленостей і якомога швидше прибрати російських окупантів і агресорів з території України і забезпечити мир і стабільність в Україні та Європі».

 

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua