Андрій Іванчук: Урядовий законопроект щодо змін у сфері держзакупівель дозволить привести їх до міжнародних стандартів і знизить корупційні ризики (відео)
вівторок, 30 червня 2015, 12:24

Верховна Рада ухвалила сьогодні у першому читанні урядовий законопроект про внесення змін до деяких законів України у сфері державних закупівель щодо приведення їх у відповідність з міжнародними стандартами та вжиття заходів з подолання корупції (№2087а).

За словами голови Комітету з питань економічної політики, члена фракції «Народний фронт» Андрія Іванчука, прийняття законопроекту дозволить привести держзакупівлі у відповідність до міжнародних стандартів та знизити корупційні ризики.

«Даний законопроект дуже революційний. Я від фракції «Народний фронт» і від економічного комітету прошу вас підтримати його», - сказав Іванчук перед голосуванням.

За його словами, закон вирішує чотири блоки питань.

Перший блок, сказав він, - це зниження корупційних ризиків, перевірка кінцевого бенефіціара, відкриття документів, що містять інформацію про ціну, а також усунення підстав щодо умисного блокування процедур державних закупівель.

За словами народного депутата, другий блок – спрощення умов ведення бізнесу та дерегуляція.

Третій – приведення українського законодавства, що регулює питання держзакупівель, до міжнародних стандартів та директив ЄС. 

Щодо четвертого блоку, то він стосується підвищення цін та порогів державних закупівель, - сказав Андрій Іванчук.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua