Уряд має бути зацікавлений у поверненні до Держбюджету коштів Януковича, - Вікторія Сюмар (відео)
понеділок, 4 липня 2016, 20:46

Фракція «Народний фронт» звертається до усіх фракцій парламенту і, у першу чергу, до партнерів по коаліції з Блоку Петра Порошенка підтримати законопроект про спецконфіскацію, який дозволить стабілізувати ситуацію та профінансувати оборонну і соціальну сфери.

Про це заявила заступник голови фракції Вікторія Сюмар у понеділок увечері за результатами засідання фракції.

Вона повідомила, що на засіданні був присутній, зокрема, Прем’єр-міністр Володимир Гройсман, який взяв участь в обговоренні законопроекту про спецконфіскацію та висловив йому цілковиту підтримку.

«Він погоджується з нашою оцінкою ситуації, що коштів на фінансування армії сьогодні в Державному бюджеті вже практично немає і це є проблема для країни, яка де-факто перебуває у стані війни. Тому Уряд буде так само підтримувати цей закон. Жодних альтернативних законопроектів від Уряду немає. І це Гройсман підтвердив», - розповіла заступник голови фракції.

У той же час Вікторія Сюмар зауважила, що наразі визначається, в який пленарний день буде більше шансів отримати результативне голосування щодо цього законопроекту.

«Можливо, він все ж таки буде у порядку денному у четвер, і ми закликаємо наших партнерів по коаліції з Блоку Петра Порошенка так само відповідально поставитися до питання відсутності фінансування системи безпеки і оборони і все ж таки підтримати цю позицію (законопроект «про спецконфіскацію». – Ред.). Бо інакше ми ризикуємо потрапити у ситуацію, коли будемо змушені просто друкувати гроші для того, щоб профінансувати і прикордонників, і військо, і військово-промисловий комплекс», - наголосила народний депутат.

Більше того, за її словами, «зараз лунають побоювання, що у вівторок не всі депутати з інших фракцій з’являться на пленарному засіданні через небажання «здавати» Онищенка.

«Ми будемо мобілізуватися по-максимуму, але подивимося на кількість депутатів з інших фракцій, які з’являться на засідання. Я думаю, завтра в залі все це буде зрозуміло. Очевидно, що є бажання від багатьох груп і фракцій «завалити» голосування. Сьогодні деякі політичні лідери виступали і казали, що це нібито спосіб «віджати бізнес у Онищенка», а не спосіб здійснити правосуддя за поданням Національного антикорупційного бюро, яке ми так довго створювали. Тому якщо є така позиція, то в залі можемо не дорахуватися голосів за законопроект про спецконфіскацію», - підкреслила парламентар. 

«Тому ми, звісно, будемо просити робити це завтра (голосувати за законопроект про спецконфіскацію. - Ред.), але якщо не завтра, то в четвер ми сподіваємося на його ухвалення, в першу чергу, за допомогою наших партнерів з Блоку Петра Порошенка, які так само мали б бути зацікавлені у стабілізації ситуації та в тому, щоб ці кошти надійшли відразу до Державного бюджету, і вже Уряд Володимира Гройсмана  міг би розпоряджатися цими коштами», - резюмувала Вікторія Сюмар.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua