Уряд має скасувати ганебну заборону на 450 професій для українських жінок, - Світлана Войцеховська
вівторок, 16 травня 2017, 16:48

Жінки-парламентарі, зокрема з фракції "Народний фронт", закликають Уряд скасувати заборону на 450 професій для українських жінок, оскільки це порушує чинне законодавство та сучасну практику цивілізованих країн.

Про це заявила представник фракції "Народний фронт", співголова МФО "Рівні можливості" Світлана Войцеховська під час брифінгу у парламенті.

Вона зазначила, що тему дискримінації жінок в праві на працю, а саме — питання заборонених професій, нещодавно підняли громадські організації під час альтернативного звіту в ООН на 66-й сесії.

За її словами, на сьогоднішній день в Україні заборонено 450 професій, і ця заборона діє ще з 1993 року.

"Деякі професії взагалі заборонені по всій галузі. Це, зокрема, річкова галузь, морське судноплавство та інші. Ще одна цікава заборона, яка існує з 1919 року, це заборона жінкам працювати вночі. Дуже важливо те, що всі ці заборони на сьогодні порушують закони, які існують в Україні, та дискримінують право жінки на працю", - заявила Світлана Войцеховська.

Крім того, за інформацією народних депутатів, жінкам сьогодні також заборонено брати участь у конкурсах на певні посади в оборонній галузі.

Як зазначила Світлана Войцеховська, МФО "Рівні можливості" взяло це питання під свій контроль і звернулося до Міністерства охорони здоров'я, Міністерства соціальної політики, до Прем'єр-міністра з приводу ліквідації "цього ганебного явища, яке на сьогоднішній день існує лише в декількох колишніх республіках Радянського Союзу (Україні, Росії та Вірменії) " і відсутнє у цивілізованих державах, зокрема країнах ЄС.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua