Уряд ухвалив постанову щодо заборони перевірок ЗМІ під час виборів (відео)
вівторок, 13 жовтня 2015, 14:40

Уряд України ухвалив постанову про запровадження обмеження щодо перевірок діяльності засобів масової інформації у період до завершення виборчого процесу місцевих виборів у 2015 році у зв’язку з «проваленням» відповідної постанови у парламенті. Про це на засіданні Уряду у вівторок, 13 жовтня, повідомив Прем’єр-міністр України, лідер Політичної партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк.

Під час засідання Уряду до Арсенія Яценюка звернувся Міністр інформації України Юрій Стець щодо неухвалення вперше за кілька років парламентом постанови про заборону перевірок засобів масової інформації під час виборів. Міністр запропонував ухвалити постанову Уряду про запровадження обмеження щодо перевірок діяльності засобів масової інформації у період до завершення виборчого процесу місцевих виборів у 2015 році.

Глава Уряду повідомив, що до нього  надійшов лист Голови Верховної Ради Володимира Гройсмана з аналогічним проханням.

«Кабінет Міністрів зобов’язаний прийняти відповідне рішення», - підкреслив він. 

«Незважаючи на те, що нам не вистачає конституційних повноважень не тільки в цьому, але й в інших питаннях, -  давайте урядовою постановою до моменту проведення виборів звернемося до всіх органів державної влади щодо того, щоб заборонити проведення перевірок засобів масової інформації», - звернувся Арсеній Яценюк до членів Уряду.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua