Уряд успішно виконує план заходів із законодавчого забезпечення реформ, - Андрій Іванчук (відео)
середа, 25 листопада 2015, 22:19

Станом на листопад Уряд виконав практично на 100% план заходів із законодавчого забезпечення проведення реформ, внісши до парламенту необхідні економічні законопроекти.

Про це заявив голова Комітету Верховної Ради з питань економічної політики, заступник голови фракції "Народний фронт" Андрій Іванчук під час комітетських слухань щодо виконання Мінекономрозвитку і Міністерством юстиції заходів у сфері економічної політики на 2015 рік.

"Згідно Плану законодавчого забезпечення реформ в Україні, левова частка законопроектів, які Уряд повинен був подати до Верховної Ради в цьому році, припадає на економічний блок. На 2015 рік було заплановано внести до Верховної Ради 35 законопроектів, віднесених до предметів відання нашого комітету. Ця робота виконана на 95%", - сказав Іванчук.

У зв’язку з цим Голова комітету подякував, зокрема, міністру юстиції Павлу Петренку, який докладає "максимум зусиль для практичної реалізації запланованих заходів".

У свою чергу міністр юстиції, представник "Народного фронту" Павло Петренко прозвітував про інноваційні здобутки та пілотні проекти у сфері запровадження нових сервісів для українців.

Він відзначив, що Комітет ВР з питань економічної політики в 2015 році став прогресивним майданчиком, де були сприйняті всі пілотні ініціативи міністерства.

"Завдяки комітету було введено таке поняття, як "он-лайн" сервіси міністерства юстиції, які вже мають конкретні позитивні результати для пересічних українців. Послуги з державної реєстрації бізнесу та прав на нерухомість стали доступнішими, зручнішими, простішими та виключили корупційну складову", - сказав Павло Петренко.

Міністр повідомив, що також запрацювали інші електронні сервіси, які дозволять громадянам отримувати різні види свідоцтв, не вистоюючи в величезних чергах у відповідних державних установах.

 

Петренко підкреслив, що міністерство має амбіційні наміри в наступному році продовжити децентралізацію та демонополізацію своїх сервісів, а також здійснити реформування системи банкрутства.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua