Уряд веде переговори з міжнародними фінансовими організаціями щодо встановлення населенню лічильників, - Арсеній Яценюк
п’ятниця, 19 лютого 2016, 21:59

«Зараз я працюю з міжнародними фінансовими організаціями – ми самі цю програму не витягнемо, в тому числі і для того, щоб поставити лічильники для людей на тепло, повністю поставити всі лічильники по газу», - сказав Прем'єр-міністр, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у п'ятницю, 19 лютого, в інтерв'ю українським телеканалам.

Глава Уряду зазначив, що це треба, «аби людина платила виключно за той обсяг послуги, який вона отримує, аби теплогенеруючі компанії не використовували свою монополію і просто не дурили народ».

Водночас він нагадав, що сусідня Польща втілювала програми з енергоефективності не один рік: «Факт про те, що поляки отримували мільярди євро від Європейського Союзу і витратили приблизно 15 років на те, щоб провести свою енергомодернізацію».

Прем'єр-міністр зазначив, що український Уряд вже розпочав програму енергоефективності. «Ощадбанк» компенсує з Державного бюджету від 20 до 70% кредиту або на котел, або, наприклад, на теплоізоляцію чи для вашого будинку, чи для квартири, чи для ОСББ», - сказав він. 

Арсеній Яценюк наголосив, що, відповідно до цієї програми, близько 100 тисяч українських сімей отримали кредити майже на понад 1 мільярд гривень. Крім того він нагадав, що кроки з енегроефективності вже привели до суттєвого скорочення споживання газу: «Мінус 20% споживання газу. Відсутність залежності від Росії. Прямі поставки з Європейським Союзом».

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua