Арсеній Яценюк: Уряд виділив 2 млрд грн для накопичення вугілля. Кошти не використані. Це – персональна відповідальність Міністра (відео)
понеділок, 14 вересня 2015, 15:22

«Міністерством енергетики зірвано виконання низки  пунктів розпорядження про підготовку до осінньо-зимового періоду»,- заявив Прем’єр-міністр України, лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк у понеділок, 14 вересня, перед навчаннями щодо порядку дій у разі виникнення кризових ситуацій в енергосистемі в ДП НЕК «Укренерго».

Глава Уряду повідомив, що щойно провів засідання енергетичного штабу з підготовки до осінньо-зимового періоду.

Він наголосив, що в першу чергу йдеться про накопичення ресурсів вугілля на станціях: «Уряд виділив 2 мільярда гривень ресурсів і додатковий мільярд з державної компанії «Енергоринок» для того, щоб накопичити на складах вугілля. Ці кошти невикористані. І я ставлю це на персональну відповідальність Міністра енергетики».

Арсеній Яценюк підкреслив: «Невідкладне виконання розпорядження Уряду.  До кінця місяця базові цифри щодо накопичення вугілля на складах повинні бути виконані».

«Так само це стосується державних компаній, які виробляють електричну енергію і які повинні забезпечити стабільність і стійкість української електроенергетичної системи», - підкреслив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк підкреслив, що цього тижня він отримає незалежний звіт, «що відбувається в енергетиці і які подальші кроки повинні бути здійснені»: «Мене не просто турбує ситуація в енергетиці, в першу чергу в електричній, - а я вимагаю вжиття невідкладних заходів від Міністерства і від державних компаній для забезпечення стабільності енергопостачання, як промисловості, так і громадянам країни».
Він також повідомив, що сьогодні в «Укренерго» як в основному диспетчерському пункті країни, будуть відбуватися навчання щодо порядку дій у разі виникнення кризових ситуацій в енергосистемі: «Компанією розроблено декілька планів щодо забезпечення енергопостачання, в тому числі й на випадок виникнення надзвичайної ситуації».

Ці плани, за словами Глави Уряду, розроблені за підтримки провідних фахівців, направлених Урядами країн-членів Європейського Союзу, Канади і Сполучених Штатів Америки.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua