Уряд виділяє 21,5 мільярда гривень для виплат вкладникам ліквідованих банків (відео)
середа, 16 вересня 2015, 15:45

Уряд України виділяє Фонду гарантування вкладів 21,5 мільярда гривень: «Прошу, щоби ці кошти були невідкладно направлені вкладникам відповідних ліквідованих комерційних банків», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер «Народного фронту» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 16 вересня.  

Арсеній Яценюк зазначив, що Фонд гарантування вкладів звернувся до Уряду з проханням по допомогу, «так як у Фонду, на жаль, немає на це коштів».

Глава Уряду зазначив, що майно банків знаходиться у Фонді гарантування вкладів, і «воно повинно продаватися прозоро і чесно, за ринковою ціною»: «Це є джерело доходів для того, щоб погашати заборгованість перед вкладниками відповідних ліквідованих банків».

Арсеній Яценюк підкреслив, що це питання буде обговорено окремо.

Глава Уряду наголосив на важливості прозорої і ефективної системи роботи Фонду гарантування вкладів: «Про це ми розмовляли з Міністром фінансів, і Президент підтримує позицію щодо необхідності наведення порядку в Фонді гарантування вкладів».

Це, за словами Прем’єр-міністра, дасть Україні можливість отримати додатково 200 мільйонів євро Уряду Німеччини, «які підуть на стабілізацію і економічної, і енергетичної ситуації в країні».

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua