Уряд забезпечив у повному обсязі всі соціальні виплати попри складну ситуацію, - Людмила Денісова
понеділок, 15 лютого 2016, 18:49

Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення розглянув звіт про хід і результати виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України у 2015 році в частині питань, що відносяться до предмету відання комітету.

Під час розгляду звіту Голова комітету Людмила Денісова зазначила, що, перш за все, Урядом у 2015 році, незважаючи на велике навантаження на економіку держави у зв'язку з військовими діями на Сході України, було забезпечено у повному обсязі та вчасну виплату всіх соціальних зобов’язань.

Також було порушено питання щодо ситуації у сфері зайнятості та необхідності розроблення комплексного плану подолання безробіття.

Крім того, Людмила Денісова порушила питання щодо проведення верифікації всіх соціальних виплат, яка необхідна для перевірки правильності їх надання.

Іншим напрямком, який обговорили народні депутати і над яким центральним органам виконавчої влади потрібно зосередити увагу, є соціальне забезпечення військовослужбовців та інших учасників антитерористичної операції.

За словами Денісової, протягом 2015 року було прийнято низку законодавчих актів, які надали гарантії волонтерам, добровольцям, членам сімей загиблих отримати належний статус учасника бойових дій, інваліда війни, учасника війни та члена сім'ї загиблих учасників АТО, а також визначили відповідний обсяг фінансування програм соціального захисту цієї категорії громадян.

Також народні депутати звернули особливу увагу на необхідності створення автоматичної системи надання пільг для учасників АТО та членів їхніх сімей.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua