Уряд запроваджує єдину формулу в розмитненні товарів, – Арсеній Яценюк (відео)
середа, 16 вересня 2015, 15:50

Сьогодні Кабінет Міністрів України запроваджує єдиний підхід і єдину формулу в розмитненні товарів. «Чи вони розмитнюються в Києві, чи у Львові, чи на Волині, - повинен бути єдиний підхід, який не дає можливості зловживати при розмитненні товарів та далі продовжувати корупцію, яка існує на митниці», - наголосив Прем’єр-міністр України, лідер політсили «Народний фронт» Арсеній Яценюк на засіданні Уряду в середу, 16 вересня.

Арсеній Яценюк також нагадав, що Уряд вніс пропозицію щодо запровадження експерименту на одній з митниць: «Парламент і Президент підтримали запровадження експерименту в чотирьох областях». Він полягає в тому, що доходи від митниці, які перевищують індикативні показники, «діляться наступним чином: 50% в місцевий бюджет, 50% у Державний бюджет».

«Чим краще працює митниця, тим більше отримує і місцевий бюджет, і Державний бюджет», - підкреслив Глава Уряду.

Арсеній Яценюк повідомив, що Уряд сьогодні затвердить індикативні показники, порядок формування цього порогу, скільки треба зібрати для того, щоб отримати перевищення, яке можна відправити на дороги, лікарні, вирішення соціальних і економічних проблем в кожній області».

«Сподіваюся, що Голова Державної фіскальної служби проведе всі розслідування щодо діяльності митниці протягом останніх трьох місяців. І після наших рішень щодо запровадження єдиного підходу у нас, на нарешті, почне налагоджуватися порядок на митниці», - додав Арсеній Яценюк.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua