Урядова концепція податкової реформи знижує ризики для держбюджету та забезпечує перспективи розвитку, - Олег Кришин
п’ятниця, 27 листопада 2015, 11:07

Концепція податкової реформи, запропонована Міністерством фінансів, значно знижує ризики для Державного бюджету України та забезпечує перспективи розвитку.

Про це заявив секретар Комітету ВР з питань податкової та митної політики, член фракції "Народний фронт" Олег Кришин, коментуючи результати наради у Голови Верховної Ради за участі Прем’єр-міністра, міністра фінансів та представників парламентських фракцій.

Він повідомив, що під час наради обговорювалися питання щодо Державного бюджету на наступний рік та концептуальні напрямки майбутньої податкової реформи.

Так, на думку Олега Кришина, податкова реформа повинна розглядатися разом із проектом Закону України про Державний бюджет на 2016 рік.

"Необхідність проведення податкової реформи назріла, і це зрозуміло всім. Але податкову реформу потрібно розглядати в єдиному контексті з проектом бюджету, адже його показники ґрунтуються на податковій базі. Будь-які зміни в оподаткуванні, безумовно, вплинуть на суми надходжень до державної казни", - зазначив Олег Кришин.

Він підкреслив, що при впровадженні податкової реформи депутати мають керуватися не політичними аргументами, а виходити з позицій ризик-менеджменту, тобто аналізувати вплив податкової реформи на бюджет та макроекономічні показники. Саме це, на думку народного депутата, стане важливим чинником ефективності податкової реформи.

При цьому Олег Кришин зазначив, що запропонована Міністерством фінансів концепція реформи податкової системи в Україні ґрунтується саме на позиціях ризик-менеджменту.

"Концепція Мінфіну пропонує введення так званих горизонтальних податкових ставок: по 20% податку на прибуток, на додану вартість, податку на доходи фізичних осіб та єдиного соціального внеску. Це значно знижує ризики для бюджету та забезпечує перспективи його розвитку. Економіка і бізнес дихатимуть вільніше, а країна матиме більші фінансові можливості для розв’язання проблем, які хвилюють людей", - наголосив Олег Кришин.

Орієнтовною датою внесення до парламенту проекту Державного бюджету на 2016 рік разом з податковою реформою, запропонованою Урядом, він назвав 2 грудня поточного року.

"Це має бути відпрацьований, зокрема з урахуванням пропозицій народних депутатів, комплексний варіант реформи в податковій сфері, системно пов’язаний із бюджетними показниками", - резюмував Олег Кришин.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua