Урядовий закон "Про публічні закупівлі" дозволить заощадити державі більше 200 млрд гривень, - Наталія Кацер-Бучковська (відео)
четвер, 14 січня 2016, 12:41

Урядовий закон "Про публічні закупівлі" дозволить державі заощадити більше 200 млрд гривень та має потенціал повністю викорінити корупцію в сфері державних закупівель.

Про це заявила народний депутат фракції "Народний фронт" Наталія Кацер-Бучковська у середу в ефірі телеканалу "112 Україна".

Вона нагадала, що законопроект "Про публічні закупівлі" (№3559), розроблений Кабінетом Міністрів, був ухвалений на останньому пленарному засіданні Верховної Ради.

За її словами, імплементація  цього закону дозволить не лише заощадити значні бюджетні кошти, але й сприятиме викоріненню корупційних схем.

Разом з тим, народний депутат зауважила, що ухвалення законопроекту стало можливим завдяки успіху пілотного проекту електронних закупівель, розробленого Урядом.

Кацер-Бучковська повідомила, що за оцінками експертного середовища, цей проект дозволив державі заощадити 500 млн гривень лише за перші півроку його роботи.

"Був пілотний проект, він спрацював і показав свій успіх. У результаті цього ми ухвалили закон про електронні (публічні) закупівлі. Я вважаю, що це є досить потужним системним кроком у боротьбі з корупцією", - наголосила Наталія Кацер-Бучковська.

"Зараз є потенціал, що цей закон взагалі дасть можливість запобігти корупції у сфері закупівель", - додала народний депутат.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua