В очах Путіна ніхто й ніколи не побачить миру - Арсеній Яценюк про обстріли Авдіївки
субота, 28 серпня 2021, 14:30

В очах Путіна ніхто й ніколи не побачить миру. Це аксіома. Наївні публічні заяви, що у найближчі тижні Нормандській четвірці вдасться досягти відчутного прогресу,  – марні й безвідповідальні, - наголосив Прем’єр-міністр України 2014-2016 років, лідер партії “Народний фронт” Арсеній Яценюк після обстрілу Авдіївки російсько-окупаційними військами. 

«Укрзалізниця» припинила рух поїздів до залізничної станції Авдіївка, наголосив він у Facebook: «Рішення зумовлене артилерійськими обстрілами з окупованих Росією територій Донеччини». 

У зв’язку з цим два важливі висновки, підкреслив він.

«В очах Путіна ніхто й ніколи не побачить миру. Це аксіома. Наївні публічні заяви, що у найближчі тижні Нормандській четвірці вдасться досягти відчутного прогресу,  – марні й безвідповідальні. Москва свідомо і регулярно порушує режим припинення вогню, гинуть українські воїни, існує постійна загроза для цивільного населення на вільній прифронтовій території», - наголосив Арсеній Яценюк.  

Другий висновок, написав він, - що мирне врегулювання нашвидкуруч не вийде: «Росія просто так не піде ні з Донеччини та Луганщини, ні з Криму. Лише під тиском примусу з боку України і міжнародного співтовариства». 

Окрім того, за його словами, Москва повинна не лише піти з окупованих територій України, а й заплатити за всі збитки, завдані нашій державі та українським громадянам.  

«Такі рішення з наскоку не готуються. Вони потребують тривалої і скрупульозної підготовки», - додав лідер НФ.

«Про вибори на деокупованих територіях поговоримо лише після вирішення ось цих базових питань – безумовного звільнення захоплених територій і розплати загарбника за страшні злочини», - наголосив Арсеній Яценюк

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua