В освітній субвенції на 2017 закладено 300 млн для навчальних закладів об’єднаних територіальних громад, - Лілія Гриневич
вівторок, 15 листопада 2016, 17:28

Школа, як центр громади, є основою успішної децентралізації, а Міносвіти сприятиме розвитку опорних шкіл та допомагатиме об’єднаним територіальним громадам розвивати якісну освіту.

На цьому наголосила міністр освіти і науки, представник партії «Народний фронт» Лілія Гриневич на відкритті конференції «Україна на шляху децентралізації освіти».

Міністр наголосила, що в освітній субвенції на 2017 рік закладено 200 млн гривень на автобуси для опорних шкіл, 300 млн грн - для навчальних закладів об’єднаних територіальних громад та ще додатково 300 млн грн. на обладнання кабінетів для вивчення природничих наук в опорних школах.

«Ми хочемо спонукати об’єднані територіальні громади розвивати успішну освіту. Нам потрібна школа побудована на партнерстві між батьками, учителями та дітьми. І головне – школа має стати центром громади», - додала Лілія Гриневич.

Організаторами конференції, за підтримки шведсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні», виступили  Міністерство освіти і науки України спільно з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Захід зібрав вчителів, директорів шкіл, представників обласних департаментів освіти та представників громад з усієї України.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua