В Раді розробили законопроект для спрощення отримання документів дітьми вимушених переселенців, - Антон Геращенко (відео)
четвер, 7 червня 2018, 13:04

Народні депутати, зокрема фракції "Народний фронт", розробили законопроект, покликаний вирішити проблему з отриманням українських документів дітьми вимушених переселенців.

Про це заявив представник фракції "Народний фронт", секретар Комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Антон Геращенко під час брифінгу у парламенті.

Він зазначив, що разом з групою народних депутатів із міжфракційного об`єднання "За майбутнє Донбасу" вони розробили законопроект, покликаний вирішити проблему з реєстрацією місця проживання дітей вимушених переселенців, що є обов’язковою умовою для отримання документів посвідчення особи.

"Мова йде про те, що молоді люди, яким виконується 16 років, не можуть отримати український паспорт, закордонний паспорт, водійські права і будь-які інші документи, тому що за чинним законодавством з них вимагають довідку з місця проживання. А оскільки ці діти народилися в Донецьку, Луганську, інших містах та селищах на окупованих територіях, то вони та їх рідні не можуть отримати такі довідки", - пояснив Геращенко.

За його словами, ця проблема спонукала народних депутатів розробити відповідний законопроект, який вирішує це питання.

"Ми зобов’яжемо місцеві органи влади по всій країні реєструвати дітей вимушених переселенців для того, щоб у них не було жодних перепон в отриманні українських паспортів", - наголосив Антон Геращенко.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua