В Росії вимагають арешту Арсенія Яценюка (документ)
понеділок, 27 березня 2017, 17:26

Слідчий з особливо важливих справ Головного слідчого управління Слідчого комітету РФ Північно-Кавказького округу направив до суду клопотання про арешт лідера партії «Народний фронт» Арсенія Яценюка: «У боротьбі з Україною Кремль готовий задіяти будь-які методи: «Ненависть і тотальний абсурд - це основа режиму Путіна», - прокоментував це на своїй сторінці у Facebook лідер «Народного фронту».

«Усі останні роки Кремль намагається дискредитувати тих українських політичних діячів, яких вони люто ненавидять. Отримав інформацію про те, як Кремль пробив ще одне дно», - написав він.

Як наголосив лідер «Народного фронту», Посольство України в Росії отримало копію повідомлення Єсентукського міського суду Ставропольського краю: «Слідчий з особливо важливих справ Головного слідчого управління Слідчого комітету РФ Північно-Кавказького округу Найманов А.К. направив до суду клопотання про мій арешт за звинуваченнями у здійсненні злочину, передбаченого ч.2 ст.209 УК РФ, п.п. «в», «з», «н» ст.102, ч.2 ст.15, п.п. «в», «з», «н» ст.102 УК». Це статті «Участь в стійкій озброєній групі (банді) або в здійснюваних нею нападах»; «Відповідальність за підготовку до злочину і за замах на злочин»; «Умисне вбивство при обтяжуючих обставинах».

«Це - звичайно, повна і схиблена маячня. Але це також і продуманий сценарій. Кремль шукає юридичні механізми переслідувань українських політиків. У цьому сценарії є намір вивести тему «звірств Яценюка в Чечні» на новий рівень для широкого спектру подальших дій», - наголосив він.

Очевидно: на фоні всіх останніх резонансних подій – цинічних вбивств та репресій проти опозиції – російська диктаторська влада переходить до нового витка гібридної війни, - підкреслив лідер «Народного фронту».

«Правовий абсурд Росії, звичайно, вражає. Але він свідчить й про агонію злочинного режиму Путіна. Вони бояться. Вони шукають будь-якого способу, щоб протидіяти нам. І вони - приречені. Жодного сумніву у цьому не маю», - написав Арсеній Яценюк.

 

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua