В Україні досі діє ганебний «мовний закон» Ківалова–Колесніченка, - Микола Княжицький (відео)
вівторок, 3 жовтня 2017, 13:07

Закон про застосування української мови як державної має бути прийнятий негайно, оскільки в державі досі діє ганебний «мовний закон» Ківалова–Колесніченка

Про це заявив народний депутат фракції «Народний фронт», керівник профільного Комітету з питань культури і духовності Микола Княжицький на брифінгу у Верховній Раді.

«Ми живемо в країні, де досі продовжує діяти ганебний «закон» Ківалова–Колесніченка, який обмежує права українців, права національних меншин. Закон про застосування української мови як державної підтриманий Комітетом з питань культури і духовності, і хочемо наполягти на тому, щоб він негайно був винесений на розгляд у сесійну залу», - наголосив депутат.

Він зазначив, що дуже багато абсолютно несправедливих спекуляцій здійнялося після прийняття закону про освіту – позитивного й реформаторського. «Зокрема, ст. 7, яка лише урівнює українську мову в правах і дозволяє дітям не бути обмеженими в своїх правах, вступати до вищих навчальних закладів, володіти державною мовою», - уточнив представник «Народного фронту».

«Ми повинні негайно скористатися цим історичним моментом, відчути всю відповідальність, яку на нас поклали виборці, та ухвалити закон про застосування української мови як державної. Суспільство з нетерпінням очікує на прийняття цього закону», - резюмував Микола Княжицький.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua