В Україні існують всі умови для подолання гендерних стереотипів, – Світлана Войцеховська
п’ятниця, 18 травня 2018, 17:42

Для руйнування гендерних стереотипів необхідно вийти із зони комфорту.

Про це заявила народний депутат фракції «Народний фронт», співголова міжфракційного об’єднання «Рівні можливості» Світлана Войцеховська під час засідання першого регіонального Українського Жіночого Конгресу, який відбувся в Одесі.

«Якщо намалювати портрет сучасної українки, там буде така риса як максимум освіти та мінімум впливу», – зазначила вона. За її словами, за Конституцією жінки мають рівні з чоловіками права, але між цією законодавчою нормою та реальним станом справ є великий розрив.

Войцеховська нагадала, що в законі про освіту присутній гендерний компонент. «Це надважливий момент, бо це дає право освітнім закладам та Міносвіти формувати нейтральну гендерну політику. На виконання цього закону було створено стратегію гендерної освіти і просвіти. На жаль, вона третій рік на обговоренні», – додала представник «Народного фронту».

Народний депутат зазначила, що наразі Міносвіти робить багато для вирішення проблеми гендерних стереотипів, але досі в країні немає комплексного бачення того, що необхідно робити.

«Потрібно переглянути програми всіх навчальних заходів – від дошкільних до вищих, готувати вчителів та викладачів, запровадити вивчення питання гендерних студій не лише на факультетах психології та соціології, а й на інших», – зазначила політик.

«Подолання гендерних стереотипів можливе за трьох умов: це час, формування суспільної думки та воля влади. Сьогодні ми маємо всі ці три складові, і дуже важливою є суспільна підтримка щодо реформування, в тому числі освіти», – підсумувала Світлана Войцеховська.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua