В Україні має бути запроваджена загальнонаціональна хвилина мовчання для вшанування пам’яті українських воїнів, які загинули в Іловайську, - Юрій Береза
середа, 29 серпня 2018, 12:02

29 серпня в Україні має бути запроваджена загальнонаціональна хвилина мовчання та жалоба - у день вшанування пам’яті українських воїнів, що загинули в "Іловайському котлі" внаслідок вторгнення російських військ у серпні 2014 року.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав заступник керівника фракції "Народний фронт" Юрій Береза.

"Ми повинні запровадити хвилину мовчання, коли у певний час зупиняється вся країна, щоб пригадати героїв. Це не важко. До речі, так роблять в Ізраїлі. Але це надважливо для сімей, які втратили своїх синів, батьків, братів. Вони повинні знати, що їхнє неосяжне величезне горе – не марне. Що країна виховує нове покоління українців, які знатимуть ціну збереження кордонів Батьківщини. Знатимуть, хто забезпечив їм мирне небо над головою", - написав народний депутат.

"Я впевнений, що залишилося небагато часу до моменту, коли дії чи бездіяльність фігурантів цієї кривавої події отримають належну юридично-правову оцінку. Справедливе покарання настане", - наголосив він.

Крім того Береза додав, що Іловайська трагедія особисто в нього відібрала 18 бійців тоді ще добровольчого батальйону "Дніпро-1".

"Це мій біль. Це втрата родин героїв, їхніх друзів, знайомих. І ми маємо право на гідне вшанування загиблих побратимів", - написав він.

Юрій Береза зауважив, що ще рік тому звертався до власників українських телеканалів з проханням започаткувати практику розміщувати 29 серпня жалобну свічку на екрані, проте, нічого не змінилось. 

"Звертаюся ще раз. Шановні журналісти, редакції, медіа-магнати! Невже у вас немає серця? Невже ви не розумієте, як важлива для нас та свічка? Ми маємо право на цей день! Ми заслужили на нього ціною крові та сліз. І саме чотири роки тому з Іловайська розпочалося формування нової української армії", - підкреслив заступник керівника фракції "Народний фронт".

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua