В Україні необхідно створити державний орган з управління книговидавничою сферою, - Микола Княжицький
понеділок, 5 жовтня 2015, 13:10

Представник фракції «Народний фронт», Голова Комітету ВР з питань культури і духовності Микола Княжицький наполягає на необхідності включення до порядку денного цього тижня законопроекту про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення системи державного управління в книговидавничій сфері (№3084), спрямованого на підтримку вітчизняного книговидавництва.

Про це він заявив сьогодні під час Погоджувальної ради.

Він зазначив, що цього року учасники Форуму видавців у Львові неодноразово висловлювали пропозицію, що в державі має існувати окремий орган, який би опікувався книговидавничою сферою.

«І книговидавництво, і книгочитання в нашій країні катастрофічно падають. Такого органу в Україні немає. У нас книжками займаються частково Міністерство культури, частково Держтелерадіо, що взагалі абсурдно. Якщо ми не реформуємо Міністерство культури, не створимо в його структурі Інститут книги і не зберемо книговидавничу галузь в одному місці, що чітко прописано в законопроекті №3084 і що отримало підтримку як комітету, так і книговидавців, - формувати новий бюджет буде складно. Дуже прошу вас поставити проект закону №3084 у порядок денний», - наголосив голова профільного комітету. 

Крім того, Микола Княжицький нагадав про необхідність розглянути у парламенті проект постанови про визнання геноциду кримськотатарського народу у 1940-х роках.

Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua