В законі про реінтеграцію Донбасу враховані практично всі концептуальні поправки фракцій, - Сергій Пашинський (відео)
понеділок, 13 листопада 2017, 13:50

Концептуальні поправки до законопроекту №7163 "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях" вже враховано, і документ буде готовий до внесення на розгляд депутатів у другому читанні в найближчий четвер.

Про це повідомив голова Комітету з питань національної безпеки і оборони, представник "Народного фронту" Сергій Пашинський на Погоджувальній раді.

"Я вважаю, що нам вдалося збалансувати основну масу правок. Звертаю увагу фракцій "Батьківщина", Радикальної партії, "Самопомочі", що основні концептуальні правки депутатів цих фракцій враховано", – зазначив він.

"Сподіваюся, що в середу цю роботу буде закінчено, і документ буде готовий до розгляду в другому читанні вже в четвер. Це важливий законопроект, на який очікує і суспільство, і наші міжнародні партнери", – додав Сергій Пашинський.

Представник "Народного фронту" також звернувся до Голови Верховної Ради з проханням поставити на розгляд законопроект №6109 щодо забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків під час проходження військової служби в ЗСУ.

"Це несправедливо, нечесно й неправильно, що жінку, яка має звання до сержанта включно, ми можемо направити в окоп, а щодо командних посад – уже є обмеження в законодавстві й інструктивній базі Міністерства оборони", – наголосив Сергій Пашинський.

Він також поінформував, що на засіданні Комітету з питань національної безпеки і оборони до порядку денного було включено законопроект про перепідпорядкування Залізничних військ з Мінінфраструктури до Міністерства оборони.

"Звертаю увагу, що в бюджеті більше не передбачається фінансування цих військ Міністерством інфраструктури, вони фінансуватимуться Міністерством оборони", – підсумував Сергій Пашинський.


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua