Вагові комплекси на дорогах виявили порушень на суму понад 4,5 мільйона гривень, - Тарас Кремінь (відео)
вівторок, 17 травня 2016, 16:32

За два дні роботи вагових комплексів на півдні України було перевірено майже 6,5 тисяч транспортних засобів і виявлено порушень за перевантаження та неправомірне використання автомобільних доріг на суму понад 4,5 мільйона гривень.

Про це заявив представник фракції "Народний фронт" Тарас Кремінь під час брифінгу у парламенті.

За його словами, загалом в країні на дорогах вже працює 17 вагових комплексів.

Народний депутат повідомив, що окрім протидії покращенню автомобільних доріг у Верховній Раді, яка не включила сьогодні до порядку денного два важливих законопроекти на захист доріг (№№4660, 4661 авторства членів "Народного фронту"), потужне протистояння змінам у цій сфері спостерігалося і на самих дорогах.

"Величезні протистояння точилися на Одещині: були спроби прориву доріг, були спроби підпалу, були погрози керівникам "Укртрансінспекції", працівникам Служби автомобільних доріг, а також співробітникам Національної поліції. Але я дякую нашим колегам, які працюють у Міністерстві транспорту, особисто Володимиру Омеляну, колегам з МВС та безпосередньо Арсену Авакову за злагоджену ефективну та продуктивну діяльність", - наголосив Тарас Кремінь.

Він також зауважив, що сьогодні органи місцевого самоврядування активно виділяють кошти з місцевих бюджетів на фінансування доріг. У зв’язку з цим парламентар звернувся до Прем’єр-міністра України з проханням зосередити особливу увагу на перерозподілі бюджетних коштів для ремонту доріг.

"Особливо це стосується півдня України, де найближчим часом розпочнеться транспортний бум та масові перевезення в умовах високої температури. А це означає, що є величезний ризик знищення залишків автомобільних доріг державного значення", - наголосив він.

У свою чергу представник фракції "Народний фронт" Віталій Корчик повідомив, що він, як член Комітету ВР з питань транспорту, буде наполягати на підтримці законопроекту про внесення змін до Закону України "Про автомобільний транспорт" (щодо дотримання вагових або габаритних норм та/або умов, визначених у дозволі на участь у дорожньому русі) №4660, а також про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення контролю за безпекою автомобільних перевезень вантажів і відповідальності за порушення правил дорожнього руху №4661.

"Ми маємо проголосувати за ці законопроекти, маємо повернути державний контроль на дороги України. І фракція "Народний фронт" проконтролює це",  - резюмував Віталій Корчик.

 


Слідкуйте за діяльністю команди "Народного Фронту"
в соціальних мережах

Зв'язок

Головний офіс

01001, м. Київ-1, вул. Велика Житомирська, 20
(044) 359 0763
press@nfront.com.ua